klima-toltes.jpgA malacorrúm klímája amikor megvettem, bekapcsoláskor fura hangot adott, de működött.
Tibor barátom kajánul megjegyezte, hogy biztos csapágyas :-)
Kevés volt benne a gáz, azért tutult, a hang a következő feltöltéskor megszűnt és milyen jó hogy vissza tudom nézni ebben a blogban, hat éve írtam először klímaproblémákról,  utoljára májusban,  amikoris odaállítottam egy gumiszervizbe és negyedóra múlva elégedetten távoztam.

Most a Golffal jártunk Villányban és környékén - Ördögkatlan Fesztivál volt eddig soha nem tapasztalt hőséggel.
Mit ad Isten, a klíma elkezdett tutulni, ahogy a malacorrún hatéves korában, ráadásul a teljesítménye is vészesen csökkent.
Nézzük a netet, hol van Villány húszkilométeres körzetében egy szaki, aki fel tudja tölteni a klímát. Hurrá, több lehetőség is van, ám - ahogy később kiderült - egyik sem működik! A telefonszámok nem élnek, a műhelyek bezártak, elköltöztek, átalakultak, a net ebből a szempontból használhatatlannak tűnt.

Megkérdeztünk egy helyi embert, aki azonnal javasolt egy műhelyt, ahol foglalkoznak klímával is. Könnyen megtaláltuk, hiszen Villány főutcáján van. A családi házon tábla: nyitva 8-12-ig és 13-17-ig és pont sikerült kifognunk az ebédszünetet. Várni kezdtünk, ám 13 órakor sem történt semmi, sőt, 13:20-ig egyáltalán semmi, csak a nap sütött egyre intenzívebben. Ekkor megkérdeztük a szemben lévő borospincében, mit tudnak a szerelőről? Azt hogy nemrég ment el, de biztos jön vissza, addig igyunk valamit. Jó hideg szikvíz is volt a palettán, beneveztünk rá.
Érkezik a szaki, letámadjuk, igen foglalkozik klímával, de nincs hozzá gáza, a jövő hét végén lesz, visszajövünk?
Nem, de tud valaki mást?
Igen, két cég is van SIklóson.
Nosza, nekiindulunk. Odafelé a klíma már határozottan jobban működött.
Az egyik céget nem találtuk meg a jelzett helyen, nyoma sem volt, a másikat igen.
Örömmel el is vállalták a klíma feltöltését, kedd  reggelre. Akkor péntek kora délután volt.

Szerencse, hogy a klíma összeszedte magát, Villány óta megjártuk Tihanyt és Szigligetet, Telkibányát és Abaújszántót, most legutóbb Sárvárt - és nem sültünk be a verdába.

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr5612780662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása