Októberben leszünk 18 évesek.
Ezt azért tartom fontosnak, mert ami most következik, az nem panasz, hanem a malacorrú dicsérete.
A klímához ugyanis egy évekkel ezelőtti mechanikus hűtőtisztítást leszámítva nem nyúlt senki.
Ajánlott a klíma kétévenkénti karbantartása, nos ehhez 1999 karácsonya óta garantáltan nem nyúlt senki - és mégis működött, kifogástalanul.

Most feltűnt, hogy a kapcsoló be van nyomva, de nem megy.
Hazafelé benéztem az autóvillamosságiba, ott azt mondták nekem, hogy ez nem elektromos hiba, hanem ha nincs elég (vagy túl sok a) nyomás a rendszerben, akkor be sem indul, nyomás a klímáshoz.
Elmentem azon melegiben.
A klímás rákapcsolt két nyomásmérőt és mondta hogy nulla, majd telenyomta a rendszert nitrogénnel és megnézte, negyedóra alatt mennyit csökkent a nyomás.
Sokat, tehát valahol lyuk vagy tömítésprobléma van.
Kiengedte a nitrogént, mert azt mondta: tönkrevágja a kompresszort, ha nitrogénnel kapcsolom be véletlenül és abban maradtunk, hogy megkérdezem a szerelőmet, foglalkozik-e vele, ha nem, akkor megyek hozzá.

278.000 km-nél járunk.

 

Az illusztrációt Berlinben lőttem, egy hatalmas fekete szektavezér használja ezt a bordó malacot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr302823303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása