Szerencsém volt.
Hétfőn arra ébredtem, hogy hó borít mindent.
Bejelentkeztem a megszokott gumisomhoz és kora délután tudott fogadni!!!!
Ez azért nagy dolog, mert mindenkinek ilyenkor jut eszébe a gumicsere.

Kivéve annak, aki szentül meg van győződve arról, hogy ő majd jól keresztbe tesz a gumiiparnak, akik fölöslegesen erőltetik a téligumit, amikor arra semmi szükség, jól fut a havon meg a latyakban a nyári gumi is.

Meg annak sem jut eszébe gumizni, aki szarik az egészre.
Néha látok szakadt verdákat, mocskosak mint a disznó, kábé olyanok is akik benne ülnek, no ezek biztosan nem foglalkoznak a téligumi kérdéssel. Miért pont azzal foglalkoznának, amikor törött vagy épp hiányzik valamelyik lámpájuk, több helyen be van horpadva a karosszéria, hiányzik az egyik lökhárító, meg a jobboldali ablaktörlő, a kipufogó meg olyan szagot okád, mint a majom segge. Majd pont az ilyen fog téligumra váltani.

Visszatérve az előző okostóbiás csapatra.
Csak attól hogy téligumira váltok, nem fogok több gumit használni, hiszen amíg a téligumi gördül a havon, addig a nyári pihen.
A gumikat az autó által megtett kilométerek amortizálják, nem az évszakok.
150.000 kilométeren ugyanannyi gumit fogok elkoptatni, függetlenül attól, hogy hány garnitúrával teszek meg ennyit.

Mivel hegyen lakom rendszeresen tapasztalom, hogy a téli gumi SOKKAL JOBBAN tapad a hideg, nyirkos aszfalton is, mint a nyári - és ez olykor egy hirtelen fékezés során életbevágó is lehet. Hány dugóban araszoltam már a nyárigumisok miatt, mert egy hirtelen leesett hóban csak lökhajtással (kézzel tologatva) tudtak felmenni egy másfél méteres kaptatón (pl. a 10-es úton az ürömi elágazás és Óbuda között)

Szeretettel üdvözlök minden nagyokos ellenállót, aki nem hagyja magát megvezetni és bőszen dönget a latyakban a nyári gumijaival, csak azt kérem, hogy a saját érdekében nehogy koccanjunk, mert hirtelen haragú, nagydarab ember vagyok és biztos nem állom meg szó nélkül, ha a nyári gumija miatt megcsúszik és a  hosszabb fékút végén megzúzza a féltve őrzött malacomat!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr271606428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása