Az adócsökkentéses kánaánt ígérő csapat pénzbehajtó akciói között a baleseti adó nem is tűnik olyan megveszekedett baromság és a magam részéről egyáltalán nem vagyok rajta felháborodva.

Sokkal felháborítóbb az, hogy aki a felelőtlenségével balesetet okoz, az némi vita után - mert vitázni ugye azért kell! - kitölt és aláír egy papírt, aztán elegánsan továbblibeg, a vétlen autósnak meg több napja és számtalan idegsejtje rámegy az ügyintézésre. Jut eszembe, a tavaly májusi balesetem után még mindig nem láttam egy fillért sem, itt az ideje hogy kézbe vegyem az ügyet, mert a biztosító eddig a füle botját se mozdította, pedig megkapott mindent, amit a kárfelvétel után kért.

Szóval szerintem itt az ideje annak  hogy egy kicsit észhez térítsék azokat, akik az utakon mindent megengednek maguknak mondván: a biztosító majd kifizeti, ha mégsem jön össze a mindenkit és mindent, még a fizikai törvényeit is lefütyülő vezetési stílus.

Kicsit megnő a szerepe a rendőri intézkedéseknek, sajnos a balesetet szenvedett felek habitusának is, mert nyilván egy gyúrónadrágos  baromarcú a szakadt béemvéjével erőszakosabban fog az igazért küzdeni egy megszeppent nővel szemben, de a biztosítónak bepengetendő átalány akkor is bír némi visszatartó erővel.

A közúti közlekedésben szerintem így is milliárdok bújnak még, szerintem csak Budapesten egy nap alatt elkövetnek annyi szabálysértést, amiből bőven ki lehetne segíteni a betegeskedő költségvetést. Következetesen fellépő rendőrök kérdése az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr13302064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2011.10.14. 11:18:37

A gond csak az, hogy jelen állás szerint nem az fizeti, aki balesetet okoz, hanem gyakorlatilag az összes (!) autós becsengeti a KGFB 30%-át pluszban az államkincstárba...

astonferi 2011.10.14. 17:44:31

bocsi de ha balesetet okozol emelkedik a kötelezöd következő évtől. igy nem szeretnék közösen fizetni mindenkivel amikor nem okozok balesetet. amugy meg unom a mindenféle adó adó hátán fizetgetést.

malacorr · http://malacorru.blog.hu 2011.10.14. 23:28:38

Basszus!
Most olvastam a részleteket.
Hát tényleg nem az fizet, aki balesetet okoz, hanem mindenki.
Ez egy egyszerű rablás!
süti beállítások módosítása