Ma megtörtént a csere.
Az időjárás idén kegyes volt hozzánk, ami a közlekedést illeti, a növényzet meg majd valahogy kiheveri ezt a többhónapos aszályt.

Megúsztam a sorbanállást, az első gumis délután négykor már zárva volt, hiába no, korán sötétedik. Elmentem abba a budakalászi műhelybe, ahol nyáron a klímát csinálták meg. Az eredetileg gumis. Ráértek.
Kicserélték.
Centírozást nem, csak átszerelést kértem, mert ezek az új téligumik az új felniken nem futottak talán 1000 kilométert sem.
A bal első helyzetjelzőm sem világított, vállalták a cseréjét, ami ugyan nem sikerült, mert ilyen régi, bajonettzáras izzójuk nem volt, de legalább megszűnt a kontaktushiba és a 18 éves, kissé lilába borult öreg izzó most megint ontja a fényt.

Azt mondta a főnök, hogy visszatérő ügyfél vagyok, a cég ajándéka az egész.
Hát ilyen is van még...
 

Ami pedig a téligumi kapcsán gyakran hallhatóü ostobaságot illeti, miszerint semmi szükség rá, ez csak gumiipari lehúzás, úgy gondolom, ahogy két éve leírtam és kiegészítem azzal, hogy büntetném a hóban-latyakban nyári gumival közlekedést, és ráverném az összes kárt azokra, akik miatt elakad a havas úton a forgalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr103407357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.25. 12:01:49

Szép gesztus a műhelytől, ritka dolog. Téli gumi. Kötelezővé kellene tenni minden év November 20-tól például.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.16. 08:22:44

@Lakásfelújító Feri: 6-8 nyárigumit ismerek, aminek a télitulajdonságai különbenk az un "téligumik" derékhadánál. A titok a prémium minőségű nyárigumi finomlamellákkal. Télen se keményedik ki és nagyon jól fog. hogy ne legyen reklámízű: a rgi, ma már nem kapható michelin MX (régi Swifteken) volt ilyen. Télen többet ért egy Tigar vagy Sava tömegcucnál.

Ez a téli/nyárigumi história csak marketingfogás volt, olcsóbb keverékekből dupla mennyiséget adhattak el, csak még hozzá keleltt ijesztegetni a parasztot azzal, hogy a 6 éves gumit el kel dobni
És lőn: autógumi HEGYEK
süti beállítások módosítása