Amikor a húgom a garanciális mosógépe miatt elátkozta az egész Boscht, azt mondtam: oké, nőből van és mit ért egy nő az elektronikához.

Csakhogy.

Ott áll a Touaregem a használtautók között, tegnap lett egyéves és egyelőre nem túl nagy a tolongás érte, amit meg is értek.

Nem volt amúgy annak a verdának semmi baja, csak az elektronikáját nem tudták rendesen megcsinálni. Amikor utoljára voltam szervizen, találkoztam egy sorstárssal. Ő is ott várta a Fáy utcában az autóját és a sokadik garanciális javítástól fásultan elmondta, hogy a Bosch teljesen tönkrevágta a német autóipart, a fos elektronikáit nyögi a Mercedes, az Audi, a Volkswagen és a BMW. Ezek közül az egyik - talán a BMW - már szerződést bontott a Bosch-sal és azóta sokat javultak az új verdái.

Hogy mindez igaz-e avagy sem, nem tudhatom.

Azt tudom, hogy tizenmillióm ott áll egy ipari hulladékban, amire vagy lesz vevő, vagy nem, mert nekem nem volt kedvem, időm és energiám kiverni a Porsche Pestből, hogy egyszer végre tisztességesen megjavítsanak egy luxusnak nevezett szuperjárgányt, amit ők sóztak rám nem kevés pénzért.
Nem egyedüli áldozata lehetek ennek a cégnek, mert a munkafelvevő egyszer elkottyantotta, hogy mi mindennel szoktak fenyegetőzni a kárvallottak.
Sajtóval, perrel, ilyesmivel.

Azt tudom, hogy soha többé Volkswagen!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr943211128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biker_kolee 2011.09.08. 16:51:28

Javítanám az utolsó mondatot: soha többé ÚJ és/vagy 97 utáni Volkswagen. :)))

Suttora 2011.09.09. 10:10:37

Azért könnyen lehet, hogy az utólagos belenyúlkálás sokat rontott rajta.

Ezt láttad már?
www.autonavigator.hu/volkswagen_touareg-790

Csak egy mondatot emelnék ki belőle:
"Komplex fedélzeti elektronikáját az itthon beépített indításgátló könnyedén megbolondíthatja."

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.09.11. 05:27:16

A Trabantnál ilyen gond nem volt :)

malacorr · http://malacorru.blog.hu 2011.09.16. 09:25:59

@Suttora: még nem láttam, de kösz a linket. Szerinted mit csináljak?

Az első gubancot a rablásgátló csinálta, ezt a szerviz is elismerte, a balhét meg akkor vertem ki, amikor másodszor is emiatt kellett visszamennem, akkor a szaki azt mondta, hogy ha nem jó a kódpad, akkor használjam a mágneskártyával, az jó. Kértem, szíveskedjenek kiszerelni ezt a szart és visszaadni azt a 160e Ft-ot, amit fizettem érte.
Erre mindjárt megcsinálták.
Nem egészen jól, mert ugye egy április vasárnap reggel felvertem fél Berlint malacorru.blog.hu/2011/04/09/vasarnap_reggeli_riado_berlinben de az most már tulképp mindegy.

Suttora 2011.09.16. 15:35:26

@malacorr: Nincs mit tenni, valószínűleg nem egyedi eset sajnos. Ha már egy ilyen cikkben is megemlítik, akkor az többször is előfordult, gondolom a többibe is ugyanazt a típust szerelték és talán ugyanott is, mint a tiédbe. Sajnos ezek a mai fedélzeti elektronikák már olyan komplett rendszerek, hogy jobb nem belenyúlni ebben az országban, legalábbis a legtöbb helyen...
süti beállítások módosítása