A dolgozó kicsit kényelmesen költhette el az ebédjét és meghosszabíthatta a szünetet, mert a főnök elővette: hol volt egy álló órán keresztül. Lett egy kis ordibálás kettejük között, amit a felelősségre vont dolgozó a következtő mondattal zárt:

- Szopjál, geci!

és kiviharzott a helyiségből.

Mindez egy szót sem érdemelne, hiszen tele az ország trágár és pattanásig feszült idegzetű emberrel.

Csakhogy.

Ez egy ügyfélfogadóban, az ott várakozók füle hallatára , az épületre pedig az volt kiírva, hogy NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG, basszátok!

Ha elfogadni nem is tudtam, de megértettem, hogy pl. a Mozaik utcában a nyolc általánossal és gyűrött ábrázatával az üvegkalickában üldögélő mackónadrágos portás kedélyes tegeződéssel világosít fel az ügyintézés menetéről, legyen az én bajom, hogy mindig is idegenkedtem ettől a közegtől, ahol a elsősorban nagyhangú, gyúrónadrágos, kisterpeszben járó autónepperek vannak otthon.

Ugyanakkor azt gondolom, joggal várom el a szalonképes viselkedést egy olyan embertől, aki egyszemélyben nemzeti és hatóság, vagyis az én adómból kapja a fizetést és a szép kék formaruhában az államhatalmat képviseli felém.

Az pedig állam ne legyen lompos, ne legyen borostás, ne legyen félrészeg, ne üvöltözzön trágár módon, mert ha megteszi, akkor a kurva anyját az államnak!
Ez a jelenet NEM a Mozaik utcában történt, hanem máshol, ahol végre megszereztem az új rendszámomra járó környezetvédelmi pöttyöt.
Nem úgy és nem annyiért, ahogy az ocsmányirodában ígérték, a matrica ugyanis nem 500, hanem 980 Ft, de pótoltatnak velem valami műszaki adatlapot  580 Ft-ért és ezt ki is adják nekem 1190-ért, közben fotók is készülnek az autómról, ami külön nem szerepel a számlán, így a végösszeg 2750 Ft - amiben bennfoglaltatott a fent leírt műsor is.

Mit ne mondjak, igazi élmény volt, köszönöm, kedves állam.
Törvénytisztelő, engedelmes polgárként máris jobban érzem magam.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr593032283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása