Természetesen a malacot annak tartom.
Egy olyan modellnek, ami a szerelők szerint a VW Passat utolsó mohikánja, egy olyan autó, ami még megfelel a VW évtizedes hírének: strapabíró, megfelelő karbantartás mellett akár 20 évig is a gazda jóbarátja maradhat.
Az én szerelőm szerint a malac utódja, ugyanez a karosszéria és motor, de hűtőráccsal, már sokkal gyengébb volt mint a malac.
Nem is látni belőle annyit.
Malacból még van bőven és bizony nagyon jó, amikor szép karbantartott példány jön szembe, nem valami lepukkant, szakadt darab, tele nemzetiségivel vagy melóssal.



Szerintem igencsak jól sikerült a Toyota Carina.
A kilencvenes évek közepén a munkahelyemen menedzsmentje csupa ilyennel járt - és ma is van belőle szép számmal, ami azért nagy dolog, mert a modell megdönteni látszik a japán autókra ragadt negatívumot, miszerint a japán autó szervizelése és alkatrészei horroárú és egyáltalán nem éri meg hatévesnél idősebb japót hajtani.
Amennyi most futkos a Carinából az utakon, maximálisan ellentmond ennek.


Az Opel Ascona nem egy szép autó, sőt, szerintem elég bumfordi darab volt a maga idejében, mégis nem elhanyagolható tény, hogy a kilencvenes években még sokan taxiztak is vele, sőt, egy-egy darab most is szembejön olykor az utcán.

Kíváncsi vagyok, a most forgalomba helyezett autók közül melyik éri meg nagyobb számban a 15 éves életkort.
Van valakinek ötlete a kedves olvasók közül, melyik típus illene még ide?

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr372020197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sdavid88 2010.06.06. 18:25:16

Peugeot 206 szerintem... Rengeteg van belőle, sokára is vásnak el...
süti beállítások módosítása