Szerintem az, nagyon is.
Mutasd az autód, megmondom, ki vagy.
Ki emlékszik már, hogy ennek az ezerötven formában létező mondásnak melyik volt az eredetije?

Az autó ha mindent nem is, de nagyon sokat elárul a gazdájáról.
A színe, a kora, a márkája, az állapota, a külső-belső ápoltsága - és a rendszáma.

Vajon csaló-e, aki a kiskapukat kihasználva elspórol a magyar költségvetéstől 1-2 milliót és a regadó nélküli Szlovákiában helyezteti forgalomba a luxusverdáját?

Jogilag egészen biztosan nem, de erkölcsileg feltétlenül.

Szlovák rendszámmal járni számomra annyi, mint büszkén hirdetni: gátlástalan ügyeskedő vagyok! Egy tizenmilliós autó megvásárlásával a gazdi bemutatja az anyagi helyzetét. A szlovák rendszámmal meg morálisat.

A saját példámból kiindulva nem nagyon tudom elhinni, hogy aki meg tud venni egy tízmilliónál drágább autót, annak már ne futna a közterhekre. Az nem mentség, hogy az adók egy részét ellopják, a másikat elpazarolják, mert a harmadik részéből viszont a közjavak gyarapodnak. Azok a közjavak, amelyek hiánya miatt a szlovák rendszámosok is szenvedhetnek és ami miatt nyilván reklamálnak is: ha nem jön időben a tűzoltó, ha kátyús úton szétesik a lefutott mentőautó, ha a kórházban megrázza a EKG, ha hónapokig kell várni egy nem életmentő operációra, vagy vizsgálatra.

Szerencsére a szűkebb környezetemben nincsenek szlovák rendszámos csalók, de a tágabban már hallottam ilyenektől a fentiek miatti reklamációt.
Nagyon nem volt kedvem ilyenkor beszólni, hogy mi a fenének reklamálsz olyan szolgáltatásért, amiért nem fizettél?
A szlovák rendszámos az ügyeskedésével megspórolta, a zsebében tartotta a közterhek ráeső részét, ezért inkább hallgatna nagy csendben, ha már az autóján fennen hirdeti:

CSALTAM - és nem kérek elnézést.
Ezért tartom a szlovák rendszámos luxusautót a legigazibb státusszimbólumnak.
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr373197262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mudpuddle Johnson 2011.09.08. 13:13:28

Marhasag, a magyar allam vegtelen mohosaga es ostobasaga miatt alakult ki ez a helyzet.
süti beállítások módosítása