A hétvégén mentünk 300 kilométert a malacorrúval.
Az előző posztban jelzett fékprobléma már indulás előtt megszűnt, igyekeztem nem gyilkolni a verdát, meg a péntek esti csúcsban az autópálya külső sávjában szeretek cammogni és nem részt venni a belső sávban folyó idiotizmusban, amikor is a sok fehérjehalmaz húszméteres követési távolsággal igyekszik 3 másodperc előnyt szerezni, 110-140 között folyamatosan ingadozó sebesség mellett.
Zajosak voltunk, az nagyon nem tetszett.
A tavalyi felújítás óta az utastérben jobban hallható a hátsó kerekek hangja, de most ezek mellé 80 fölött megjelent valami öblös búgás is, ami a sebességgel egyenes arányban erősödött.
Ennek ellenére meg voltunk elégedve a mi kis öreg autónkkal, aminek bő két hét múlva lesz a 24. születésnapja.

Mivel az előttünk álló hétvégén újabb 500 km vár ránk, ráadásul nem ketten, hanem négyen utazunk, elmentünk Vörösvárra Siklósiékhoz egy gyors diagnosztikára.

  1. rendben van-e a koszorú kijavítása? - Rendben. Hálistennek. koszoru.jpg
  2. mi a fene az a pukli a kormány (és a szőnyeg) alatt és miért puha alatta a fenéklemez? - A lakatos nagyon helyesen a hegesztés előtt felszedte a szőnyeget, nehogy megsüljön és kissé slendriánul rakta vissza.
  3. jó-e a fék? - Igen! Kipróbáltuk.
  4. cseréljük a generátort? - ne, bár 35e Ft-ból kijönne, de a sivító hangja magasabb fordulaton már nem hallható, azért meg kár hozzányúlni, amíg jól működik. A balatonlellei szaki 50e kilométert ígért.
  5. Mi ez a búgás? - mentünk egy kört Vörösváron. A város vége felé a mellékutca járókelői nagyot néztek, amikor egy ide-oda csalinkázó öreg autóban két késő ötvenes pasi ült komor képpel. Kizárható volt minden futómű-gond, a szlalomtól ugyanis nem volt semmi hangunk, a búgás a sebesség növekedésével jelent meg. ami az öregedő és cserére szoruló gumikból jöhet.

Általában véve áldást kaptam az autóm további használatára és bennem felmerült, hogy vajon létezik olyan hipochondria, ami csak az öreg autó állapotát érinti?

A gyorsdiagnosztika gratis volt, köszöntem szépen, beálltam a solymári Auchan mosójába, ott csináltam egy fotót amit itt most közkinccsé teszek és mindenkinek köszönöm a figyelmet - de különösen a fészbúkos VW csoport tagjainak! :-)

muszerfal-2017-okt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr4612948281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása