A malacorrúm felújítása négyszer annyi ideig tartott, mint amilyen ígéretet kaptam, de legalább többe került, mint az eredeti árajánlat duplája. Volt még szükség utolsó simításokra, amiket másokkal csináltattam meg, a szellőzőcsatornát a Mérnök úrral (aki önálló posztot is jegyez ebben a blogban), az olajproblémát meg a beázást a régi jó vörösvári szerelőm oldotta meg. Mindhárom munkából az derült ki, hogy az eredeti vállalkozóm az ár (utó)kezelésében profi volt, de szakmai téren mutatott némi gyengeséget, ami meg a precizitást illeti, ott főleg semmit.

A Golf után a malacorrúból a leginkább a tolatóradar hiányzott. Újkorában a Porsche Buda 110e Ft körül szerelt volna ilyet a Golfba, az akkori tulaj valamelyik hipermarketben 6000 Ft-ért vett egy szettet, ami annyira bevált, hogy ugyanennyiért vett egy ugyanolyat.

tolatoradar.jpgEzt a kütyüt kértem a felújítást végző szerelő úrtól, hogy tegye bele a malacorrúba. Ő akkor két nap múlva felhívott, hogy a radar érzékelőit a hátsó lámpára kellene felfúrni és két ilyen huszonéves búráért nem vállal garanciát, fél hozzányúlni, inkább beletesz nekem 116.000 kemény magyar forintokért egy korszerű, csilivili, hiperszuper cuccot, amit a lökhárítóba fúr bele, az biztosan elbírja.
Egy korábbi esettel ellentétben nem volt választási lehetőségem, ezt kértem.
Megkaptam a tolatóradart beépítve és sértetlen csomagolásban a hatezer forintos kínait is, mindezt lassan másfél éve.

Hogy került elő akkor ma mégis?
Úgy, hogy a Golf hátsó lámpáiról az IMO mosó lemosta mindkét érzékelőt.
Ragasztva volt, nem befúrva, tehát vállalkozó uram ezzel is megvezetett.
Nem kellett volna kifúrni a malacorrú lámpabúráit, csak föl kellett volna ragasztani, ami 13 évet biztosan kibír, ahogy kibírta a Golfon.

Kétoldalú tükörragasztó szalaggal ideiglenes visszatettem az érzékelőket, amik azóta kibírtak két IMO mosást, tehát nem olyan vészes a dolog.
Remélem ez volt az utolsó lehúzás, ami a malacorrú felújítása kapcsán kiderült és több csontváz már nem dől ki a szekrényből
Nem tudom elfelejteni, hogy ez az ember arra kért, írjam ki a nevét és a címét a blogomba.
Basszus, megérdemelné!

A bejegyzés trackback címe:

https://malacorru.blog.hu/api/trackback/id/tr5012780692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása